Asiakaspalautteet :
- Ravintolan henkilökunnalla vaaditaan tilanneherkkyyttä ja nopeaa reagointikykyä yllättävissä tilanteissa. Miten asiakaspalvelijana toimit seuraavissa tilanteissa:
ohjaan missäpäin on vessa ja siivoan pudonneet salaatti.
B) seurueen isäntä on maistanut ja hyväksynyt tarjoilemasi viinin, mutta yhden vieraan mielestä viinissä on vikaa-
tarjoan hänelle toista viiniä
C) asiakas keskeyttää tilaamansa annoksen syömisen ja alkaa vilkuilla ympärilleen-
käyn ja kysyn maistuuko ruokaa sekä tarviiko hän jotakin.
käyn ja kysyn maistuuko ruokaa sekä tarviiko hän jotakin.
D) täyteen varattuun ravintolaa saapuu 8 hengen seurue, jonka varausta ei löydy-
pahoittelen, että meiltä puuttuu kyseinen varaus. Katson onko mahdolista järjestää niille paikkoja tai milloin vapautuu seuraava pöytä.
pahoittelen, että meiltä puuttuu kyseinen varaus. Katson onko mahdolista järjestää niille paikkoja tai milloin vapautuu seuraava pöytä.
- Asiakas väittää, että pihvi on sitkeää ja tarjoilu liian hidasta. Miten hoidat tilanteen?- Pahoittelen ja käyn sanomassa asiakaspalautteen keittiössä.
Ravintolaan saapuu seurue kansainvälisiä asiakkaita. Mitä suomalaisia juomia ja ruokia heille suosittelet?- Lohikeittoa, graavilohta, sienisalaattia,porokäristystä, omenapiirakkaa
Selvitä miten tarjoilet punaviiniä 10 hengen seurueelle, kun emäntänä toimii nainen ja vieraat kaikki ovat miehiä?- Ensimmäisenä tarjoan naisemänälle, sen jälkeen tarjoilu myötäpäivää.
Millä perusteella asiakkaat arvioivat palvelua ruokaravintolassa? Millä perustella itse arvioit kun olet asiakkaana ravintolassa?- Ruuan maku ja esillepano, asiakaspalvelu, ravintolan miljöö, ilmapiiri
TILAUSMÄÄRÄYS
Asiakkaan nimi: Jessica
Virtanen
Yhteystiedot:
0453497697
Tilaisuuden
ajankohta: 05.02.2015
Juhlapaikka: Junkkarinkaari 3
Tilaisuuden luonne:
Runebergin päivä
Tarjoilutapa:
pöytiin tarjoilu
Juomat:
limejäävesi
Collavini Chardonnay dei Sassi Cavi 2013
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2011 / DOC
Valpolicella Superiore / Veneto, Italia
Vierasmäärät: 4
hlö
Pöytämuodot: suorakaide
Aikataulu: pitopalvelu-tarjoilijat
klo 17, tarjoilu klo 18
MENU:
Alkoruoka
Raikas salaatti
melonilla ja viikunalla, vinaigrette
Pääruoka
Spaghetti carbonara
Jälkiruoka
Runebergin torttu ja
capuccino
Pitopalvelu vastaa:
tarjottimet ja alusliinat
ruoka- ja kahviservetit
kukkaasetelmien maljakot
Ruoan ja juoman tarjoileminen sekä somistaminen ja
kattaaminen
Raaka-aine tilauslista (4hlö)
babypinaattiapunamangoldia
rucolaa
4 kpl viikunaa
1/2 cantaloupe melonia
100 g vuohenjuustoa
balsamico etikkaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
200g pekonia
500g spaghettia
5 kpl kanamunaa
50g parmesaania
3 dl kermaa
espressokahvia
5 dl täysmaitoa
100g sokeria
kaakaota
100g voita
30g mantelijauhoa
60g piparimuruja
100g vehnäjauhoa
leivinjauhe
vadelmahillo
punssia
tomusokeria
Runebergin päivä menu
Alkuruoka: Raikas salaatti vuohenjuustolla, cantaloupe melonilla ja viikunalla
Pääruoka: Carbonara spaghetti
Jälkiruoaksi Runebergin torttu ja cappuccino
Liikkeidea
Minun ravintolani olisi italialaisen kultuurin pohjainen. Tuotteita ja palveluita tehdään lounasta ja iltaa varten, ketkä tulevat mielellään lounaalle ja myös työn jälkeen viettämään aikaa.
Tarjoillaan erilaisia viinejä ja väkeviä, joiden hintataso on tasokkaampi. Ravintolassa voi käydä kaikki, myös eritysruokavaliolla olevat asiakkaat. Ruokalistasta löytyy perustavalliset ruuat pienten muutoksien kanssa. Tarjoillaan suoraan pöytiin.
Ravintolani asuisi keskellä Helsingin keskustaa. Asiakkaat tulevat juuri tähän viehättävyyden, hyvän ilmapiirin ja loistavan ruuan perässä.
Hei, Blogin ulkoasu näyttää oikein hyvältä. Liikeidea ok. Tee nyt liikeideallesi alku, pää ja jälkiruoka menu sekä raaka- aine tilauslista 4 hengelle.
VastaaPoistaHei lisää tähän nyt orderi eli tilausmääräys
VastaaPoistaHei Anneli mä näen asiakaspalvelu tehtävät mutta en vastauksia?
VastaaPoistaOk :)
VastaaPoistaRavintoloissa viiniä on ennen varsinaista tarjoilua tapana maitattaa viinin tilaajalla tai
isännällä/emännällä.Viinin kaataminen aloitetaan kunniavieraasta, isännästä tai emännästä, jos niin on sovittu.