Tehtävät


Asiakaspalautteet :  

  1. Ravintolan henkilökunnalla vaaditaan tilanneherkkyyttä ja nopeaa reagointikykyä yllättävissä tilanteissa. Miten asiakaspalvelijana toimit seuraavissa tilanteissa:
A) asiakkaalta putoaa noutopöydästä kerätty salaattilautanen ja salaattikastike lentää toisen asiakkaan vaatteille- 
ohjaan missäpäin on vessa ja siivoan pudonneet salaatti.

B) seurueen isäntä on maistanut ja hyväksynyt tarjoilemasi viinin, mutta yhden vieraan mielestä viinissä on vikaa- 
tarjoan hänelle toista viiniä

C) asiakas keskeyttää tilaamansa annoksen syömisen ja alkaa vilkuilla ympärilleen- 
käyn ja kysyn maistuuko ruokaa sekä tarviiko hän jotakin.

D) täyteen varattuun ravintolaa saapuu 8 hengen seurue, jonka varausta ei löydy- 
pahoittelen, että meiltä puuttuu kyseinen varaus. Katson onko mahdolista järjestää niille paikkoja tai milloin vapautuu seuraava pöytä.
  1. Asiakas väittää, että pihvi on sitkeää ja tarjoilu liian hidasta. Miten hoidat tilanteen?- Pahoittelen ja käyn sanomassa asiakaspalautteen keittiössä.
  2. Ravintolaan saapuu seurue kansainvälisiä asiakkaita. Mitä suomalaisia juomia ja ruokia heille suosittelet?- Lohikeittoa, graavilohta, sienisalaattia,porokäristystä, omenapiirakkaa

  3. Selvitä miten tarjoilet punaviiniä 10 hengen seurueelle, kun emäntänä toimii nainen ja vieraat kaikki ovat  miehiä?- Ensimmäisenä tarjoan naisemänälle, sen jälkeen tarjoilu myötäpäivää.

  4. Millä perusteella asiakkaat arvioivat palvelua ruokaravintolassa? Millä perustella itse arvioit kun olet asiakkaana ravintolassa?- Ruuan maku ja esillepano, asiakaspalvelu, ravintolan miljöö, ilmapiiri

                                                                                                                                 


TILAUSMÄÄRÄYS

Asiakkaan nimi: Jessica Virtanen
Yhteystiedot: 0453497697
Tilaisuuden ajankohta: 05.02.2015
Juhlapaikka:  Junkkarinkaari 3
Tilaisuuden luonne: Runebergin päivä
Tarjoilutapa: pöytiin tarjoilu
Juomat: limejäävesi
Collavini Chardonnay dei Sassi Cavi 2013
Zenato Ripassa Valpolicella Superiore 2011 / DOC Valpolicella Superiore / Veneto, Italia
Vierasmäärät: 4 hlö
Pöytämuodot: suorakaide
Aikataulu: pitopalvelu-tarjoilijat klo 17, tarjoilu klo 18

MENU:
Alkoruoka
Raikas salaatti melonilla ja viikunalla, vinaigrette
Pääruoka
Spaghetti carbonara
Jälkiruoka
Runebergin torttu ja capuccino

Pitopalvelu vastaa:
tarjottimet ja alusliinat
ruoka- ja kahviservetit
kukkaasetelmien maljakot

Ruoan ja juoman tarjoileminen sekä somistaminen ja kattaaminen


                                                                                                                                 

Raaka-aine tilauslista (4hlö)

babypinaattia
punamangoldia
rucolaa
4 kpl viikunaa
1/2 cantaloupe melonia
100 g vuohenjuustoa
balsamico etikkaa
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
200g pekonia
500g spaghettia
5 kpl kanamunaa
50g parmesaania
3 dl kermaa
espressokahvia
5 dl täysmaitoa
100g sokeria
kaakaota
100g voita
30g mantelijauhoa
60g piparimuruja
100g vehnäjauhoa
leivinjauhe
vadelmahillo
punssia
tomusokeria


                                                                                                                                 

Runebergin päivä menu

Alkuruoka: Raikas salaatti vuohenjuustolla, cantaloupe melonilla ja viikunalla

Pääruoka: Carbonara spaghetti

Jälkiruoaksi Runebergin torttu ja cappuccino


                                                                                                                                     


Liikkeidea

Minun ravintolani olisi italialaisen kultuurin pohjainen. Tuotteita ja palveluita tehdään lounasta ja iltaa varten, ketkä tulevat mielellään lounaalle ja myös työn jälkeen viettämään aikaa.
Tarjoillaan erilaisia viinejä ja väkeviä, joiden hintataso on tasokkaampi. Ravintolassa voi käydä kaikki, myös eritysruokavaliolla olevat asiakkaat. Ruokalistasta löytyy perustavalliset ruuat pienten muutoksien kanssa. Tarjoillaan suoraan pöytiin.
Ravintolani asuisi keskellä Helsingin keskustaa. Asiakkaat tulevat juuri tähän viehättävyyden, hyvän ilmapiirin ja loistavan ruuan perässä.

4 kommenttia:

  1. Hei, Blogin ulkoasu näyttää oikein hyvältä. Liikeidea ok. Tee nyt liikeideallesi alku, pää ja jälkiruoka menu sekä raaka- aine tilauslista 4 hengelle.

    VastaaPoista
  2. Hei lisää tähän nyt orderi eli tilausmääräys

    VastaaPoista
  3. Hei Anneli mä näen asiakaspalvelu tehtävät mutta en vastauksia?

    VastaaPoista
  4. Ok :)
    Ravintoloissa viiniä on ennen varsinaista tarjoilua tapana maitattaa viinin tilaajalla tai
    isännällä/emännällä.Viinin kaataminen aloitetaan kunniavieraasta, isännästä tai emännästä, jos niin on sovittu.

    VastaaPoista